GastroKültür
ADANA DÜNYANIN GURME ŞEHİRLERİNE ADAY OLDU
Adana, gastronomi konusunda dünyanın 4 kıtasından 23 kentin katılımıyla kurulan Fransa’nın Lyon kentindeki, ‘Dünya Gurme Şehirler Ağı’na katılmak için adaylık başvurusunda bulundu.
Devamını OkuDÜNYANIN EN İYİ ŞARAP MAHZENLERİNDEN BİRİ TORBALI'DA
İzmir Torbalı'daki Lucien Arkas Bağları'nda bulunan LA Mahzen, dünyanın en iyi mahzenlerinin anlatıldığı kitapta yer alıyor.
Devamını OkuBİGA YEMEKLERİ BİR KİTAPTA TOPLANACAK
Biga Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, ilçenin yöresel yemeklerini konu alan kitap bastıracak.
Devamını OkuTÜRKLERİN GERÇEK MİLLİ İÇKİSİ: KIMIZ
Kımız, eski Türklerin ulusal içkisidir. Kısrak sütünden yapılır. Kımız besin olarak da, içecek olarak da Türk’e atadan kalmış bir ilaçtır.
Devamını OkuCNN INTERNATIONAL'DA TÜRK MUTFAĞI
Dünyaca ünlü şef René Redzepi CNN International’da Türk mutfağından lezzetler deniyor.
Devamını OkuBAHARATIN ALTIN SAYILDIĞI ZAMANLARA GİDİYORUZ: BAHARATIN TARİHİ
Bu içeriğimizde baharatın tarihini ele aldık ve gördük ki, zamanında baharat, uğruna savaşlar açılan, altından değerli bir ürün. Hatta Amerika'nın keşfinin en önemli nedenlerinden biri baharat...
Devamını OkuDÜNYA MAKARNA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.. PEKİ NEDİR BU MAKARNA? NEREDEN GELMİŞTİR?
Ülkemizde ve dünyada tüketicinin, makarnanın şişmanlattığı ve besin değerinin düşük olduğu şeklindeki yanlış ve eksik bilgileri önemli bir sorun olmuştur. Bu durumu göz ününe alan makarna üreticilerinin, tüm dünyada makarna ile ilgili doğru bilgileri topluma kazandırmak üzere neler yapılabileceği arayışı sonucunda, dünyada farklı kültür ve geleneklerin buluşmasını sağlayan, "Makarna Günü" kutlamaları fikri ilk defa Roma`da 1995 yılında yapılan ve 40 ülkeden gelen makarna sanayicilerinin katıldığı 1. Dünya Makarna Kongresinde Türk delegasyonu tarafından önerilmiştir. 1997 yılı Mart ayında Amerika`da yapılan ikinci toplantıda 25 Ekim tarihi "Dünya Makarna Günü" olarak kabul ve ilan edilmiştir. (www.makarna.org.tr)
Devamını OkuTÜRKİYE'NİN EN ESKİ YEMEK KÜLTÜRÜ KONYA MUTFAĞI
Konya Koyunoğlu Şehir Müzesinde her hafta gerçekleştirilen İkindi Sohbetlerinin bu haftaki konuşmacısı Araştırmacı Yazar Nevin Halıcı Konya Yemek Kültürü’nü anlattı.
Devamını OkuPASTIRMA NEDİR VE NASIL YAPILIR?
Ekim ve Kasım aylarında pastırma üreticileri harıl harıl çalışır, etraf buram buram çemen kokar. Onun için bu iki ayda görülen güzel günlere ‘pastırma yazı’ deniyor. Yemek kültürümüze ait pastırmanın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını gelin beraber görelim.
Devamını OkuÇATALIN İCADI
Şimdiye kadar çatalın nasıl icad edildiği ile ilgili kafa yormamış olsak da başlığımızı gördükten sonra eminim aklınızda bir soru işareti oluşmuştur. Bu yazımız, çatalın hangi süreçlerden geçip günümüze ulaştığı ile ilgili bilgi vermektedir. Keyifli okumalar dileriz.
Devamını Oku