Massachusetts Teknoloji Enstitüsü mühendisleri tarafından tasarlanan ve inşa edilen dolap boyutlarındaki bu iç mekan bahçeleri, güneş ışınlarına ihtiyaç duymadan bitkilerin fotosentez yapabilmelerini sağlayan led aydınlatmalarına (diğer birçok iç mekan dikey çiftliklerinde olduğu gibi) sahipler. Aynı zamanda Grove OS akıllı telefon uygulamasını kullanan tüketiciler, sebzelerin büyüme sürecini takip edebiliyor; su seviyesi, sıcaklık, aydınlatma ve mikroorganizma seviyesi gibi ayarlar üzerinde değişiklikler yapabiliyor. Bu uygulama evde olmadığınız zamanlarda bitki düzeneğiniz için endişelenmemenizi sağlamış oluyor. İç mekan sebze bahçeleri, yetiştirmek istediğiniz şey için koşulları en uygun hale getirmenize yardım ediyor.
Sistem üç ana parçadan oluşuyor. En üst katmanda büyük bitkileri (yeşil yapraklı bitkiler, baharatlar ve meyve veren bitkiler gibi) yetiştirebileceğiniz bahçe kısmı yer alıyor. En üstteki katmanın altında ise küçük saksılarda yetiştirebileceğiniz bitkiler, filizler ve tohumlar için orta raf bulumakta. Bu ilk iki parçayı kurduktan sonra akuaponik (topraksız tarım) sisteminiz için yaklaşık dört litre su taşıma kapasitesine sahip tankınızı sisteme ekleyebilirsiniz.
Şirket sistemde en üst verimlilik sağlandığında 20 gün aralıklarla sekiz ila 10 adet marul elde etmeyi umabileceğinizi açıklıyor. Eğer ilk ürününüz küçük bir yeşillik ise 15-20 gün içinde farklı lezzetlerle dolu bir salatanız olabilir. Kaynak: Eco Watch